ENTREVISTA | Eva Millet: “L’autoestima no és dir al nen que ho fa tot bé: això és narcisisme”

 In Notícies

Publicat originalment a ‘educa.Barcelona

Parlar amb l’Eva Millet de paternitat és precisament això: parlar. Lluny de ser una entrevista corrent amb una pedagoga o una psicòloga és compartir una conversa amb una persona que, en base a l’experiència i a la curiositat per formar-se i entendre, sap del que parla. I més important encara: ho sap explicar.

I és que Millet, periodista de formació i mare per vocació, ha vist com la paternitat ha anat transformant-se, augmentant les pressions sobre les famílies respecte la formació i la cura dels menuts en concordància amb l’augment de la competitivitat de la societat. Aquest fenòmen, anomenat ‘Hiperpaternitat’ és també el nom del llibre de Millet (ed. Plataforma, 2015), en el que parla sobre aquesta “generació de pares a tot el món desenvolupat i ric que se’ls ha fet creure que per ser bons pares han d’estar constantment pendent dels fills, en un sentit exagerat”.

Això provoca una “hiperatenció” cap els fills, però, segons Millet, ens deixem el més important: “en aquesta cursa de fer un fill tan format, gairebé renaixentista, ens deixem valors de l’educació més convencional com és l’educació del caràcter. Tens nens que saben esquiar amb 4 o 5 anys però que no saben donar les gràcies. Volem un nen molt lliure i fabulós però al que s’està fent una jugada perquè no se li estan donant les eines per al que l’espera”.

I precisament sobre això versarà el segon llibre de Millet, que encara no té nom, però que focalitzarà en els efectes que la hiperpaternitat té sobre els nens i nenes. I d’això també en parlarà al XIIè Fòrum Interxarxes que l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, així com el Consorci Sanitari i de l’Educació organitzen aquest dia 20 d’octubre, en el qual s’abordaran quins són els interlocutors vàlids per a la infància del segle XXI.

Continua llegint…

 

*Eva Millet es autora del llibre ‘Hiperpaternitat’ i una de les ponents del XIIè Fòrum d’Interxarxes ‘Pares, mares, mestres i altres professionals: Interlocutors vàlids per a la infància del segle XXI?’

Start typing and press Enter to search