PLENARIA INTERXARXES: “La infància al segle XXI: realitats, malestars i demandes” 31 de març

 In Notícies

CONVOCATÒRIA REUNIÓ COMISSIÓ PLENÀRIA

Dia 31.03.2017

Sala d’Actes del Casal d’ Entitats Mas Guinardó.Plaça Salvador Riera

M: L4 Guinardó.Hospital de S. Pau

Horari: 9,15-13h.

La infància al segle XXI: realitats, malestars i demandes

La Humanidad debe darle a los niños lo mejor de sí misma. Declaración de Ginebra, 1924

La pregunta què és un nen? no té una resposta ni fàcil, ni òbvia, ni evident. Per això hem pensat començar aquesta reflexió prenent algunes referències d’autors que abans de nosaltres es van fer també aquesta pregunta. Hanna Arendt, per exemple, qui va escriure en 1960 un interessantíssim article titulat “La crisis de la educación”, responia dient que cada nen que neix porta amb si un projecte inèdit per canviar el món.

Si dipositem en els nens l’esperança que puguin canviar el món hem de seguir preguntant-nos: què estem fent amb la infància?

El fracàs escolar en el camp educatiu, la infància etiquetada en el camp de la salut mental, la infància abandonada en el camp social, mostren els símptomes dels quals, com a adults i professionals, hem de fer-nos càrrec.

Com es presenten els nens que rebem?, de quina manera interpreten el món al que arriben? quins malestars els afligeixen, com els responem?

Per orientar les nostres reflexions comptarem amb Marta Fitè, directora territorial del Districte Sarrià-Sant Gervasi i amb Enric Berenguer, psicoanalista, supervisor d’equips de Serveis Socials i EAIAs.

11,30 – 13h

Tallers simultanis:

Cóm veiem la realitat dels nens i les nenes els professionals d’ Horta Guinardó?

Nati Ruiz, coordinadora del EAP Horta-Guinardó, coordinarà el taller format per EAP i Escoles, on reflexionarem sobre les noves modalitats del fracàs escolar.

Montse Gavaldà, psicòloga de CDIAP AGALMA, coordinarà el taller format per CDIAP-CSMIJ on reflexionarem sobre la infància etiquetada.

Amparo Sardà, directora del Centre de Serveis Socials Carmel, coordinarà el taller format per Serveis Socials i EAIA, on reflexionarem sobre les noves formes d’abandó a la infància.

Start typing and press Enter to search