In memoriam: Ramón Lledó

 In Experiència del Programa

Ramón Lledó (1945 – 2009) fou un dels fundadors del Projecte Interxarxes, des de la seva condició, llavors, de coordinador de l’EAP d’Horta-Guinardó. Membre del Comitè Tècnic d’inici, convençut sempre de la proposta que dúiem, ha estat un impulsor decidit del projecte.
El seu caràcter afable, cordial, ferm, crític i generós va ser un factor clau en la posta en marxa de lnterxarxes i en la incorporació dels professionals de la comunitat educativa. Gran coneixedor de l’escola i de les problemàtiques que s’hi plantegen, el seu treball com a psicopedagog ha deixat una empremta en tots aquells docents, professionals de l’atenció social i de la salut que vam tenir la sort de compartir amb ell la feina.
Atent sempre a la incidència dels canvis, va viure molt directament la implantació de l’ESO i altres i esdeveniments importants com l’esvoranc del barri del Carmel, on treballava. Les seves reflexions, fruit d’iniciatives pròpies i reflectides als seus escrits mostren la seva sensibilitat davant d’aquest fets i de la reacció dels alumnes i dels docents. Amb un humor irònic i afectuós va copsar la subjectivitat present en els nois i noies, els seus temors i les seves expectatives.
Aragonès de naixement, va emigrar a Catalunya on es va desenvolupar la seva tasca professional i va formar la seva família. En els darrers anys va haver d’afrontar situacions familiars i personals molt difícils. Les seves ganes de continuar la tasca, malgrat les dificultats, van ser sempre un tret significatiu del seu desig de viure i de compartir projectes i inquietuds.

El nostre comiat vol ser un homenatge a qui va saber guanyar-se l’estima i el respecte de tots aquells que el vam conèixer.

Comitè Tècnic Interxarxes

 

TEXTOS:
EL TRÁNSITO A LA ESO: UNA APUESTA COMPROMETIDA DE ALUMNOS Y PROFESORES (ficción literaria). Revista Rambla 12
LA REACCIÓN DE LOS PEQUEÑOS. Siniestro en Horta – Guinardó (entrevista). EL PERIÓDICO

Start typing and press Enter to search