XVI Fòrum Interxarxes

 In Notícies

Què estem fent amb la infància i l’ adolescència? 

Expressions del malestar.

Quines respostes donem? 

11 de novembre

Biblioteca del Carmel

Qui digui que la infància i l’adolescència és la època més feliç de la vida, és que s’ha oblidat de la seva

                                         (Beatriz Salzberg)

El camp social, el de la salut i el de l’educació constitueixen el marc de la nostra actuació i els reptes amb els quals ens enfrontem. La soledat, el malestar emocional i el fracàs escolar ens obliguen a una conversa continuada entre totes les professionals que treballem amb la infància i l’adolescència per buscar aquelles respostes que resulten més eficaces perquè podem, no només tractar els malestars, sinó també acollir les creacions.

Com s’expressen amb les paraules, amb el cos, amb la sexualitat, amb l’amor, amb les relacions, amb el saber, no està escrit en cap llibre, cal inventar una resposta que serà sempre inèdita. És en aquets lloc de la seva pròpia incertesa on ens esperen, on compten amb nosaltres. 

Com a persones adultes, acompanyar a la infància i a  l’adolescència no significa anar per davant, en nom de l’experiència, ni anar per darrere, deixant-les soles. Es tracta de caminar al seu costat i al seu ritme.

Hannah Arendt ens va convidar a pensar la infància i l’adolescència com el lloc d’allò nou en un món vell i pensar aquesta novetat com a projecte inèdit és un gran repte amb el que ens trobem com a persones adultes i professionals.

Esperem que les preguntes que us proposem en aquest Fòrum serveixin per provocar una trobada que sigui una ocasió per a reflexionar sobre els interrogants que la infància i l’adolescència  plantegen al món.

Comissió d’organización: Eva Azaña (SSB Vall d’Hebron), Marina Castán (CSMIJ Horta-Guinardó), Rosa Cots (EAIA Horta-Guinardó, Susanna Prades (SSB Carmel, coordinadora programa Interxarxes), Lidia Ramírez(adjunta coordinación Interxarxes), Nati Ruiz i Emilia Viladoms (EAP Horta-Guinardó)

Presencial

Inscripcions a aquest ENLLAÇ.

https://forms.gle/1kcyoqEPC6V2WzDd8

Start typing and press Enter to search