CASALS I LUDOTEQUES: JOC I VINCLE COM A EINES EDUCATIVES

 In Notícies

Plenària Interxarxes

Divendres 10 de JUNY de 9:30 a 14:00

Casal de Barri de la Vall d’Hebron Can Travi

Aquesta plenària que us presentem és fruit de la voluntat de donar visibilitat i presència als recursos d’educació en el lleure que tenim al districte d’Horta Guinardó, les professionals dels quals participen del treball en xarxa que implementem des d’Interxarxes contribuint a la construcció del cas amb l’originalitat de les seves aportacions. 

Recentment, hem iniciat un treball per potenciar la vessant comunitària del programa i, després de diverses converses, assessoraments  i reflexions amb diferents professionals i serveis, vam adonar-nos que una via des de la qual començar a estirar del fil del treball comunitari podia ser posar el focus en els casals i ludoteques. El vincle que estableixen les professionals amb els infants i les famílies, a través d’ activitats amb caràcter lúdic, permet oferir un acompanyament als infants en la construcció simbòlica del món i possibiliten que les famílies trobin un lloc de conversa i escolta d’allò més quotidià. 

Els recursos de lleure, on el joc és la eina a través de la qual es facilita el vincle, ens ofereixen un entorn on una gran diversitat de famílies hi estableixen una relació diferenciada respecte altres recursos com l’escola, salut, serveis socials. La continuïtat en l’assistència, la garantia que ofereixen les educadores a l’hora de conformar un entorn propici per facilitar les relacions entre iguals, asseguren un vincle fort i propicien un escenari molt favorable a poder construir  relacions i xarxes amb potencial comunitari.

Així doncs, us convidem a venir a la plenària a conèixer una mica més i millor els recursos de lleure del nostre districte i les eines educatives que inventen per acompanyar  els infants i la les seves  famílies.

Programa

9:30 a 9:35. Presentació de la Plenària a càrrec de Susanna Prades, coordinadora d’Interxarxes

9:35 a 10:30. Jugar i créixer en família. Conferència a càrrec d’Imma Marin, fundadora i presidenta de MARINVA; presidenta a Espanya de l’Associació pels drets dels infants a jugar.

 Modera Sandra Guerrero, Equip educatiu Ludoteca Casa Groga

10:30 a 11:00 Dinàmica Casals i Ludoteques  (Sandra Guerrero/ Aleix Tino)

11:00 a 11:30 Esmorzar 

11:30 a 12:15 Presentació Espais de Jocs al Districte 

12:15 a 13:30 Treball de casos: 

Ludoteca Galliner: La nena que no sabia jugar. Presentat per Jan López de l’Equip educatiu Ludoteca El Galliner.

Casal Infantil Guinardó: Necessito ser reconegut. Presentat per Aleix Tino de l’Equip educatiu Casal Infantil Guinardó. Modera Lidia Ramírez, adjunta a la coordinació d’Interxarxes

13:30 a 14:00 Conclusions. Marina Castán, psicòloga del CSMIJ Horta-Guinardó

Start typing and press Enter to search