XV FÒRUM INTERXARXES

 In Notícies

EL VALOR DE LA PRESÈNCIA EN EL TREBALL EN XARXA I AMB LES FAMÍLIES

Divendres 19 de novembre

Sabem que l’humor és una eina de la que disposem les persones per alleujar el patiment i transformar-lo en plaer. És per això que han aflorat tants mems humorístics entre les preocupants notícies sobre la pandèmia i la seva evolució.

Concretament, ens referirem a una vinyeta en el que un adult li pregunta a un nen: “què vols ser tu de gran?” i el nen li respon: “Jo vull ser presencial”.
Estem encara transitant les conseqüències d’un fet que ha commogut el món sencer i que ha impactat a tothom en una cosa tan decisiva com són les
relacions entre les persones, distanciant-nos i eliminant part dels nostres
vincles habituals.

Les possibilitats, impensables en altres moments, de reunir-nos a través
d’internet amb les persones amb les que treballem (docents amb alumnes,
professionals de la sanitat i terapeutes amb pacients, treballadores i educadores socials amb famílies, educadores i monitores del lleure amb infants i adolescents) ens ha ofert una oportunitat per a sostenir el vincle educatiu, l’atenció, l’ajuda i la connexió, però , alhora, ha posat en evidència la facilitat amb la que allò digital pot substituir la trobada física amb el cos de l’altre. Els efectes d’aquesta trobada, sempre són incalculables. Com diu el nostre col·lega José Ramón Ubieto, aquest any hem estat espectadors de que “tot és susceptible de virtualitzar-se”.

Al Programa Interxarxes complim 21 anys, durant els quals hem donat un valor central a la conversa cara a cara entre les diferents professionals que treballen al voltant d’un cas. Sense cap mena de dubte, sabem que el cara a cara virtual, que hem practicat durant el temps de les restriccions, no ha suplert el cara a cara presencial però ens ha permès mantenir-nos en contacte i sobretot poder seguir conversant.

En la nostra pràctica de treball en xarxa, hem obtingut sempre importants
novetats a partir dels mateixos actors i actrius que participen de la xarxa
Interxarxes: professionals, infants i adolescents i les seves famílies. Per això fem nostre l’anhel d’aquest mem “vull ser presencial” comuna crida feta per un infant a les persones adultes per respondre d’aquesta novetat.

Hem arribat al nostre XV Fòrum Interxarxes i des d’aquí us convidem a
reflexionar juntes sobre com abordar aquesta realitat, aquesta nova forma
d’entendre allò presencial com seguir renovant el valor de la presència i la seva connexió amb allò virtual?

Us esperem el 19 de novembre a la Torre Jussana
Inscripcions al següent formulari:

Start typing and press Enter to search