La construcció del vincle social al final de la primera infància

 In Infància i família al segle XXI

En aquest treball es planteja una reflexió entorn al sorgiment i desenvolupament del vincle social per part de nens i nenes al final de la primera infància. Es descriu el vincle social com una construcció, a la qual hi intervenen aspectes cognitius, emocionals i pragmàtics, i s’exposen arguments per justificar aquesta concepció, tot fent referència a aspectes maduratius, d’aprenentatge i de desenvolupament que hi intervenen. Per acabar es fan algunes consideracions, adreçades als professionals, en relació a l’emergència del vincle social i a la manera d’observar-ne l’evolució i d’afavorir-ne el desenvolupament.

Ramon Almirall Ferran
Psicòleg. Assessor psicopedagògic. EAP Horta Guinardó
Professor associat. Dep. de Psicologia Evolutiva i de l’Educació. UB

 

Publicat a la revista ‘Àmbits de Psicopedagogia i Orientació’, número 40 (2014).

DESCARREGA

Start typing and press Enter to search